ŞİŞLİ KAĞIT POŞETE GİRDİ!.

Şişli Bölgesinde satışa sunulan ekmekler, Şişli Belediyesi ve Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası’ nın ortak çalışmasıyla 3 ayı aşkın bir süredir kağıt ambalajda arz edilmeye başladı. Bölgede bulunan ekmek üreticileri yasada var olan ambalaj hükmünün yerine getirilmesi konusunda büyük ölçüde başarı sağlamış ve bu uygulamanın hayata geçirilmesi tüketici memnuniyetini  beraberinde getirmiştir.
Hijyen konusunda önemli bir adım olan kağıt poşetteki satışlar aynı zamanda çevrenin korunması açısındanda büyük önem taşımaktadır. Doğada kısa sürede dönüşümü olan kağıt poşetler çevrenin en az zararla yaşamımızdan etkilenmesini sağlamakta plastik (polietilen) alışveriş poşetlerinin de kullanımının azaltılmasınada yardımcı olmaktadır.
Ambalajda satışa sunulan ekmeklerin diğer bir etkisi ise; üreticinin kimliğinin belirleniyor olmasıdır. Bu sayede üretilen ekmeğin denetimi kolaylaştığı gibi sağlıksız ekmeklerin de piyasaya girişi engellenmiş ve kaliteli, hijyen kurallarına uygun üretilen ekmeklerin tüketiciye sunulması sağlanmıştır.
İstanbul’da daha önce ambalaj çalışmaları bir çok bölgede hayata geçirilmeye çalışılmış fakat uzun vadede başarılar elde edilememiştir.
Ancak Şişli bölgesinde Belediye, Sendika ve bölge Fırıncısının büyük gayreti ve hassasiyetle ambalaj uygulaması 3 ayı aşkın bir süredir devam etmekte ve bu istikrarlı durum diğer ilçeler içinde örnek teşkil etmektedir.
Belediye yetkililerinin ambalaj uygulamasıyla kolay denetim yapıyor olması, eksik gramajlı ve sağlıksız üretilen ekmeklerin piyasaya sunulmasının önüne geçerek tüketicinin mağduriyetini önlemekte ve yasal üretim yapan fırıncınında kalitede ilerlemesine zemin hazırlamaktadır.
Biz Sendika olarak bu konuda hem fırıncının hem de tüketicinin memnuniyetinin artmasının ve sektörün içinde bulunduğu büyük kargaşadan uzaklaşmasını hedeflemekteyiz. Kağıt poşette ambalajlı ekmek satışının bu hedef için ilk adım olduğunu düşünüyor tüm ilçelerde bu uygulamanın hayata geçirilmesi konusunda görüşmelerimize devam ediyoruz.
Pilot bölge olarak gördüğümüz Şişli ilçesi öngörülen süre zarfında küçük pürüzler dışında bu uygulamada başarı sağlamış ve güzel bir örnek olmayı başarmıştır. Uygulamanın hayata geçirilmesi konusunda Şişli Belediye Başkanı sayın Mustafa SARIGÜL ve diğer yetkililer ile Sendikamız başkan yardımcısı Çetin KEÇELİ’ nin büyük desteği olmuş ve fırıncı ile tüketici arasında köprü olma görevini en iyi şekilde gerçekleştirerek, esnaf ve vatandaşın uygulamaya uyum sağlaması ve kabul görmesi konusunda en büyük katkıyı sağlamışlardır.
Sektörümüze büyük katkı sağlayan ve örnek gösterilebilen destekleri ve çalışmalarından dolayı, Şişli Belediyesi yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız.