Şişli' de Pide Ambalajda...

Şişli Fırıncımızın ve Şişli Temsilciliğimizin 4-5 ay süren yoğun çalışma ve görüşmeleri ile Şişli Belediyesinin büyük desteğini de arkasına alan Fırıncı esnafımız, Ramazan ayında Pide’ yi ambalajda satmaya ve pazarlamaya başlamıştır.
Ramazan ayı bitiminde ise ekmeğin ambalajlanması konusundaki çalışmalarında hızlandırıldığını söylemeliyiz.
         Ekmek ve Pide’ nin ambalaja girmesi ile ;
     *  Yasalarda var olan ambalaj hükmünün yerine getirilerek tüketicinin sağlığının tam olarak korunmasını sağlayabilmek,
     *  Şişli bölgesine diğer bölgelerden gelen Gıda Kodeksine aykırı üretilmiş, eksik gramajlı ve hijyenden yoksun ekmek ve pidelerin girişinin engellenmesinin sağlanabilmesi,
     *  Bölgede üretilen ekmeklerin üretim tesislerinin belirlenebilmesi ve ekmeğin bir kimliğinin olabilmesini,
     *  Bu sayede yetkili mercilerin denetimlerinin sonuçlarının daha kolay ve hızlı alınabilmesini sağlayabilmek hedeflenmektedir.
Konuyla ilgili Şişli Belediye Başkanı sayın Mustafa SARIGÜL’ ün Doğan Haber Ajansına yapmış olduğu açıklama ise;
Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL, Ramazan ayı öncesi fırınlara yönelik denetim yaptı. SARIGÜL, gece saat 04. 00 sıralarında Sağlık Müdürlüğü ve zabıta ekipleri ile birlikte ekmek ve pide üretimi yapan fırınlar denetlendi. Fırın denetimlerinde tamamen uyarıcı olduklarını belirten Başkan SARIGÜL, Ramazan nedeniyle Şişli bölgesindeki bütün fırınlarımızı Sağlık Müdürlüğümüz ve Zabıta ekiplerimiz aralıksız olarak denetleyecekler. Bu denetleme tamamen uyarıcı olacak. Tamamen esnafımıza yol gösterici olacağız. Amacımız yasaklayıcı bir belediye değil, öğretici bir belediye olmak. Fırınların büyük bölümünde gördüğüm manzara iyi. Ufak tefek eksiklikleri de görüyorum. O eksiklikler de giderilecek' dedi.

KESE KAĞIDI UYGULAMASI

Başkan Sarıgül, bu yıl özel bir uygulamayı hayata geçirerek fırınlara kese kağıtları dağıttıklarını da dile getirerek, Şişli'de bulunan bütün fırınlardan ekmek ve pideler bu hijyenik ve temiz kese kağıtlarında alınacak. Bu uygulama sadece Ramazan ayına özgü bir uygulama değil, Ramazan'dan sonra da kese kağıdı uygulamasına devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
KAYNAK : (Doğan Haber Ajansı)
                         29.07.2011