KESE KAĞIDI UYGULAMASI..

Bilindiği üzere Dünyamız bilinçsiz üretim ve tüketim nedeniyle her geçen gün biraz daha fazla kirlenmektedir.

Bu durumun önüne geçebilmek, doğanın kendini temizleyebilme gücünden faydalanabilmek ve gelecek nesillerimize yaşanabilir bir dünya bırakmak adına tüm insanlık kendine düşün payı en iyi şekilde yerine getirmek durumundadır.

Hal böyle iken tüm Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları durumun hassasiyeti konusunda tüm üretici ve tüketicileri bilgilendirmek ve doğanın hasar görmemesi için nelere dikkat edilmesi konusunda çalışmalar başlatmıştır.

Sağlık Bakanlığımızın konuyla ilgili öncelikli olarak naylon (polietilen) alışveriş poşetlerinin kullanımının ortadan kalkması gerektiği, ağırlıklı olarak kese kağıdı ve bez torbaların kullanılmasının hem sağlık hem de çevre kirliliğinin önlenmesinde fayda sağlayacağı bildirilmiş ve üreticilerin - tüketicilerin bu konuda üstüne düşeni yapması gerektiği eklenmiştir.

Biz Ekmek Üreticileri olarak, Şişli Belediyesi ve Şişli bölgesinde bulunan Fırıncılarımızın ortak çalışma ve anlayışıyla birlikte kese kağıdı uygulamasını başlatmış durumdayız. Konunun hem sağlık hem de çevre kirliliği gibi önemli iki faktörü yakınen etkilemesi  sebebiyle tüm bölgelerde ki üreticilerimizin kese kağıdı uygulamasına bir an önce geçebilmesi için gerekli çalışma ve bilgi paylaşımlarının yapıldığı ve yerel yönetimlerin desteğiyle tüm İstanbul’ da uygulamanın başlatılması hedeflerimiz arasındadır.

Ümit ediyoruz ki tüm üretici ve tüketicilerimiz alışkanlıklarını bir tarafa bırakarak sağlığımız ve çevremiz için önem arz eden bu konunun uygulanması konusunda anlayışlı ve uygulayıcı olmak için çaba sarfedecektir.