Fırıncılara haftalık tatil geliyor...

Fırıncılara Haftalık Tatil Geliyor, Bağcılar Pilot Bölge.

Ekmeğe standart getiren yeni mevzuat konuşulmaya devam ederken fırıncılardan önemli bir talep geldi. Haftanın her günü çalışan fırın esnafı, bir gün tatil yapmak istiyor.

Böyle bir uygulamanın tüm fırın işçilerini memnun edeceğini belirten İstanbul Fırıncılar Odası, Ramazan sonrası sendikalarla bir araya gelerek çalışma yapacaklarını açıkladı. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da pilot bölge olarak Bağcılar'ı önerdi. Yoğun iş temposunun mesleğe olan ilgiyi azalttığını ifade eden Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, sektörün kendi elemanını yetiştiremeyecek hale geldiğinden yakındı. Türk işçiler yerine artık Orta Asya'dan gelenlerin tercih edildiğini, sonuç olarak da hijyen sorununun ortaya çıktığını dile getirdi. Kolivar, fırın işçilerine verilecek haftalık iznin, mesleğe olan talebi artıracağını söyledi. Fırın işçilerinin de diğerleri gibi pazar tatilini ailesiyle dinlenerek geçirebilmesi gerektiğini belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise konuyu gündeme getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür etti. Başkan Çağrıcı da gerekli çalışmaların yapılması durumunda uygulamaya belediye olarak tam destek vereceklerini söyledi.

- ZEYNEP HAŞLAK İSTANBUL