İstanbul'da Halkın Ekmeğiyle Oynanmaktadır.

İstanbul Fırıncılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Gıda Kodeksine uygun olmayan bir şekilde 150 Gr. Ekmek Tarifesi çıkartıp üyelerini yasadışılığa itmektedir. Oysa bilindiği üzere Gıda Kodeksinde “Halk Tipi Ekmek 300 Gr.’ dan başlamak suretiyle üretilerek piyasaya sunulmalıdır.” hükmü yer almaktadır.
İstanbul Fırıncılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliğinin; Gıda Kodeksindeki hükmü göz ardı ederek 150 Gr. Ekmek Tarifesi uygulaması ve uygulatmasını sektörümüz adına bir talihsizlik olarak görmekteyiz.
Yasa ve yönetmeliklerle kesin kurallara bağlanan Ekmek Üretim standartlarının bu şekilde bazı kurumların şahsi yada kısmı kararlar ile yeni uygulamalara yönelmesi, sektörümüze bir şey kazandırmadığı gibi daha büyük kargaşaların yaşanmasına, haksız rekabetin daha da büyümesine ve içinden çıkılamaz bir hale gelmesine neden olacaktır.
Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası olarak böyle bir tarife uygulamasının ancak Gıda Kodeksinde belirtilmesi koşuluyla yasaya ve yönetmeliklere uygun olarak çıkartılması gerektiğini düşünmekteyiz.
Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’ nin ve İl Tarım Müdürlüğü’ nün duruma derhal el koyması ve uygulanan bu yasadışılığa engel olunmasını tüm kamuoyu adına talep ederiz.
27.12.2010