FİYAT KARGAŞASINA SON VERİP KALİTEYİ ÖNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ.

* UN FİYATLARINDAKİ %25 LİK ARTIŞ ve İŞÇİ ÜCRETLERİNE OCAK 2008 DEN GEÇERLİ YAPILAN ARTIŞLAR, EKMEK ZAMMINI KAÇINILMAZ HALE
    GETİRMİŞTİR.
* EKMEK ÜRETİMİNDE FİYAT KARGAŞASINA SON VERİP KALİTEYİ ÖNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ.
* SORUMLU KURULUŞLAR; ’’UN TAHSİSİ’’ KONUSUNU TEKRAR GÜNDEME ALMALIDIR.

Halkın Temel Gıdası Ekmek Üretimi için gerekli olan un  fiyatlarına bir ay gibi kısa bir süre içersinde % 25 ve OCAK 2008 itibari ile işçi ücretlerine yapılan zamlar, Ekmek Sektörünün yeni bir zam hazırlığı içine girmesine sebep olacaktır.
Bir çuval ekmeklik un, 30-32 YTL.den 42-45 YTL ye dayanmıştır.
       Ekmek fiyatlarının artış nedeni; un fiyatlarının kontrol altına alınamayan şekilde hızla artması ve diğer girdilerdeki artışlardır. Fırıncı bu kadar hızlı değişen maliyetler karşısında ezilmekte ve her geçen gün şartlarını biraz daha zorlamaktadır. Ekmek fiyatlarının devamlı gündemde olması, halkın gözünde fırıncıyı “ sürekli zam peşinde koşan esnaf “ imajıyla baş başa bırakmıştır.

Belediye Ekmek Fabrikaları ve Satış Büfelerinin haksız rekabeti yetmiyormuş gibi, KORSAN FIRIN ların sektördeki zararı İSTANBUL fırıncısını Ekmek üretemez hale getirmiştir.
Denetimden uzak ekmek üretimi ve Fırın sayısının ihtiyacın üzerinde olması nedeniyle ortaya çıkan rekabetin fiyatı baskılarken kaliteyi de düşürdüğü bir gerçektir.
       Biz Ekmek Üreticileri, Hükümetin un fiyatlarındaki bu hızlı artışlar konusunda önlemler almasını ve belediyelerin Ekmek üretimi yapan biz fırıncılara, geçmiş dönemlerde olduğu gibi “UN TAHSİSİ” yaparak zorunlu ekmek zammının önüne geçerek, üretici ve tüketicinin mağdur edilmemesini istiyoruz.

Ekmek gramajındaki belirsizlik ve kargaşa,  ekmeğin gramajının 300 gr. olarak belirlenmesiyle giderilebilir. Tarım Bakanlığı’nın komisyonlarda beklettiği bu uygulama biran önce hayata geçirilmelidir.

Fırıncılar olarak Ekmek üretiminde sürekli maliyet hesabı yapmaktansa;
       Ekmek üretiminde standartların artması, sağlık açısından daha hijyenik koşulların oluşturulması, sektörün yaşadığı sıkıntılara karşı nasıl önlemler alınabileceği, halkın en iyi hizmeti alması için gerekli koşulların konuşulduğu bir sektör haline gelmeyi hedefliyoruz.  SAYGILARIMIZLA,
04.03.2008