DENETİM YETERSİZLİĞİ SON BULSUN.

İstanbul genelinde,Belediyeler ve Tarım İl Müdürlüğü’ nün vurdum duymazlığından İstanbul halkı hem kansorojen yapan Katkılı Ekmeklerle zehirleniyor hem de onbeş milyon insan Ekmek Gramından dolayı sömürülüyor. Hiçbir dönemde İstanbul’da vatandaş ne böyle bir sağlıksız Ekmek yedi ne de bu kadar kazıklandı.  Halk Tipi Ekmek, Gıda Kodeksine göre 300 Gram olması gerekirken 160-200-240 Gram Ekmekler piyasada sağlıksız, üretim izni olmadan, ruhsatsız Fırınlarda üretilmektedir.
Yetkilileri defalarca uyardığımız halde halen  bu konuda hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Nedenini hiç anlayamadığımız ve yasaları uygulamayan bir il, İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’ da şuan altıyüz adet Ruhsatsız ve Üretim İzni olmayan Fırın var. Bu Fırınlarda da üretilen ve Katkı Maddesi katılarak Ekmeği boş şişirilmiş gösteren sağlıksız ekmekleri İstanbul Halkı olarak maalesef tüketmekteyiz.
Tarım Bakanlığı’ nın açtığı ve Alo 174 Sağlık Hattı diye gösterilen bu şikayet hattına Binlerce telefon edildiği halde gereği yapılmamakta ve yetkililere sorulduğunda elemanlarının olmadığı söylenmektedir.
Yetkililerin, asıl görevleri İnsan Sağlığı ve Hayatını korumaktır. Ne yazık ki, insan sağlığını hiçe saydıkları ortadadır.
Görevlerini yapmayan, Ruhsatsız Fırınlara izin veren Belediye Başkanlarını, Hijyen ve Gram konusunda yetkili olan İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz.
Yetkili fakat etkisiz görevlilerin artık görevlerini yasaları uygulayarak yapmalarını talep ediyoruz. İstanbul halkından bir ricada bulunuyoruz, “Ekmeğinizi Ruhsatlı, Üretim İzni olan Fırınlardan alın”. Bu tip Fırınlar Hijyen bakımından denetlendiği için çok daha sağlıklıdır ve muhakkak Üretim İzinlerini sorun, Üretim İzni olmayan Fırının Ekmeğini almayın.
Defalarca Tarım İl Müdürlüğüyle yapılan görüşmelerde bu tip Fırınların derhal üzerine gidileceği söylendiği halde halen hiçbir ilerleme kaydedilememiştir.
Defalarca Belediyelere ve Tarım Müdürlüklerine şikayet ettiğimiz halde Ruhsatsız Fırınlar gün geçtikçe artıyor ve kurallara uygun olmayan Fırınlar halen açık tutuluyor. Yetkililer İstanbul deprem bölgesi diye İstanbul halkını uyarıyor. Ancak, Fırınlar kayıt dışı olduğu gibi çalışan işçiler de (7-8 kişi) kayıt dışıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir denetimsizlik ve sorumsuzluk görülmemiştir.
Sendika başkanımız Muharrem Keçeli’ nin İstanbul Valisiyle yapmış olduğu görüşmede, Valimiz “Eksik gramajlı ekmek üretenler hakkında işlem yapacağını” ifade etmiştir. İstanbul için gecesini gündüzüne katan sayın Muammer GÜLER’ in İstanbul Halkının yaşadığı bu sıkıntılara çözüm bulacağı ve en kısa zamanda oluşan mağduriyeti önleyeceği inancını taşıyoruz.
Artık tek beklentimiz İstanbul Valisidir. Bu sıkıntıların çözüme kavuşturulmaması halinde Fırın İşverenleri olarak Ruhsatlarımızı Valimize teslim edeceğiz.
Saygılarımızla,