AMBALAJ YASASI UYGULANMALIDIR.

Biz İstanbul Fırıncıları olarak Ekmeğin Ambalaja girmesine hazırız.
İstanbul gibi bir dünya şehrinde; Ekmek Fırınlarının dışındaki satış noktalarında, Ekmeğin açıkta kasalarla taşınması çirkin bir görüntü oluşturmakta ve İstanbul’ a yakışmamaktadır.
2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’ a yakışmayan bu çirkin görüntülerin ortadan kalkması için Ekmeğin ambalaja girmesi ile ilgili var olan yasal mevzuatın uygulamaya geçirilmesini istiyoruz.
Ayrıca bakkal, market gibi satış noktalarında Ekmeğin açıkta satılması, bir ekmeğin onlarca insan tarafından el ile seçilmesi, ekmeğe her türlü bakterinin bulaşmasına neden olmakta ve ekmek gibi halkın temel besin maddesinin hijyen koşullarından yoksun olmasına sebebiyet vermektedir.
Aylardan beri basın ve yayın organlarında, domuz gribiyle ilgili alarm zilleri çalarken, İstanbul gibi büyük bir şehirde günde 15 milyon adet ekmeğin açıkta satılmasıyla oluşabilecek sağlık problemleri gözden kaçırılmaktadır.
Ekmek üzerine vurulan üretici firma etiketinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yabancı bir madde olarak kabul edilip, Ekmeğin üzerine yapıştırılmasının  yasaklanmasıyla birlikte, piyasada satılan ekmeğin hangi firmaya ait olduğu tespit edilememekte, denetimleri imkansız hale getirmektedir.
Belediyeler, yaptıkları denetimlerde etiketsiz ve eksik gramajlı ekmekleri piyasadan toplarken, Tarım Müdürlükleri buna karşı çıkmaktadır. Ekmeğin üzerinde hangi üretici firmaya ait olduğuna dair bir ibare olmadığından, yetkililer sağlıksız ve eksik gramajlı ekmekleri denetlemekte zorluk çekmekte ve yasal olmayan üretimin önüne geçememektedirler.
Ekmeğin ambalaja girmesiyle beraber, 2010 Avrupa Kültür Başkentine yakışmayan bu çirkin görüntülerin, hijyen sorununun, ekmeğin kimlik probleminin ve denetimde yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek için, ekmeğin yasada belirtildiği üzere derhal ambalaja girmesi gerekmektedir.
Bunun için İstanbul Fırıncıları hazırdır.