BASIN AÇIKLAMALARI

1. 03/04/2012 14:11

Ekmeğin Sağlık Açısından Önemi..

Beyaz Ekmeği çok tüketenlerin bazı sağlık problemleri yaşadığı konusunda basında haberler çıkmaktadır. Ekmek zengin bir protein ve karbonhidrat kaynağıdır. İnsanlara hem besin hemde enerji v…Devamı için tıklayın
  2. 10/05/2011 11:33

İstanbul'da Halkın Ekmeğiyle Oynanmaktadır.

İstanbul Fırıncılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Gıda Kodeksine uygun olmayan bir şekilde 150 Gr. Ekmek Tarifesi çıkartıp üyelerini yasadışılığa itmektedir. Oysa bilindiği üzere Gıda Kodeksinde “Halk Tipi Ekmek 300 Gr.’ dan başlamak suretiyle üretilerek piyasaya sunulmalıdır.” hükmü yer almaktadır. İstanbul Fırıncılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliğinin; Gıda Kodeksindeki hükmü göz ardı ederek 150 Gr. Ekmek Tarifesi uygulaması ve uygulatmasını sektörümüz adına bir talihsizlik olarak görmekteyiz. …Devamı için tıklayın
  3. 10/05/2011 11:32

Yaşanan Olaylar "İSTANBUL FIRINCISI' na MAL EDİLEMEZ."

Saygı Değer İstanbul Halkına; Bugünler de yazılı ve görsel basında yer alan “Ekmek Mafyası” olayı, İstanbul Fırıncısının bilgisi dışında gelişmiş ve İstanbul’ un küçük bir bölgesinde cereyan etmiştir. Bu nedenle küçük bir bölgede meydana gelen münferit olay, bölgede ki Fırıncıların ticari ilişkilerinden doğan alacak-borç sorunu olarak değerlendirilmelidir. Yaşanan bu bölgesel olay asla “İstanbul Fırıncısı’ na MAL EDİLEMEZ.” Kaldı ki, İstanbul’ da bulunan Fır…Devamı için tıklayın
  4. 10/05/2011 11:28

AMBALAJ YASASI UYGULANMALIDIR.

Biz İstanbul Fırıncıları olarak Ekmeğin Ambalaja girmesine hazırız. İstanbul gibi bir dünya şehrinde; Ekmek Fırınlarının dışındaki satış noktalarında, Ekmeğin açıkta kasalarla taşınması çirkin bir görüntü oluşturmakta ve İstanbul’ a yakışmamaktadır. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’ a yakışmayan bu çirkin görüntülerin ortadan kalkması için Ekmeğin ambalaja girmesi ile ilgili var olan yasal mevzuatın uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Ayrıca bakkal, market gibi satış noktalarında…Devamı için tıklayın
  5. 10/05/2011 11:24

"EKMEK ÇIKARMAYACAĞIZ" Söylemi Geçersizdir.

İstanbul Fırıncılar Odası’nın 10.12.2009 tarihinde televizyonlarda yaptığı “Ekmek Çıkarmayacağız” söyleminin hiçbir geçerliliği yoktur. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı her seçim döneminde böyle şovlar yapar. Bu durum Fırıncıyı aldatmaktan başka bir şey değildir. İstanbul halkı şunu bilmelidir ki, Odanın açıklamaları Fırıncıyı bağlamaz. Biz sorunlarımızı yasalar çerçevesinde çözeriz ve asla İstanbul halkını Ekmeksiz bırakmayız. İstanbul Fırıncılar Odasının açıklamas…Devamı için tıklayın
  1. 1 / 2